0786011110 contact@firedeco.ro
Selectează o Pagină

Aceasta este una dintre întrebările pe care noi, cei de la Fire Deco, le primim cel mai des din partea potențialilor clienți. De ce sunt plasate în categorii diferite? Cum se justifică diferența de preț? Care este vatra de foc cea mai potrivită pentru mine și pentru grădina mea? Desigur, răspunsul pe care toată lumea îl urăște este: „Depinde.”

Ambele categorii de produs prezintă avantaje și dezavantaje. Atunci când te hotărăști să îți achiziționezi o vatră de foc, cel mai bine este să te informezi, să pui în balanță toate aceste avantaje și dezavantaje, iar apoi să le compari cu dorințele și nevoile tale.

Vatra de foc din oțel solid

Vatra de foc din oțel solid se remarcă prin calitatea ridicată a materialului din care este produsă. Oțelul solid este un oțel cu conținut mare de carbon. Acest lucru conferă rezistență sporită și o mare durabilitate în timp. Dacă este întreținută în mod corespunzător, o vatră de foc din oțel solid te va bucura minim 10 ani. Fire pit-urile din oțel solid din oferta Fire Deco sunt produse de manufactură, sunt fabricate manual în Europa de meșteri talentați și pricepuți, care pun suflet în fiecare punct de sudură. Iar acest lucru se simte în finisaje.

În cele mai multe cazuri, vatra de foc din oțel solid are un design simplu, clasic, atemporal. Astfel, se poate integra cu ușurință în orice tip de decor, fie el modern sau rustic, și nu se va demoda niciodată.

Printre dezavantaje se numără desigur costurile mai ridicate. Există totuși și modele mai mici, de 60 cm diametru, care se apropie la preț de vetrele din oțel obișnuit. Trebuie luat însă în considerare și faptul că este o investiție pe termen mai lung.

Un alt dezavantaj ar fi faptul că vatra de foc din oțel solid este mai grea și mai greu manevrabilă. Mai ales în cazul modelelor de dimensiuni mai mari, sunt destul de greu de mutat dintr-o parte în alta de către o singură persoană. Aici, lucrurile depind și de perspectivă. Dacă ai în curte un spațiu dedicat și nu intenționezi să o muți foarte des, greutatea mare îi conferă mai multă stabilitate, chiar și atunci când este încărcată cu o cantitate mai mare de lemne.

Vatra de foc metalică

Vetrele de foc din metal obișnuit se caracterizează printr-o mare varietate de modele și stiluri. Design-ul lor ține cont de trend-urile în amenajare de moment. Ele sunt potrivite în cazul în care îți place să îți reamenajezi grădin și terasa în fiecare sezon ți „să ții pasul cu moda”. În acest caz, dezavantajul că nu sunt foarte rezistente este ușor de trecut cu vederea.

Vetrele de foc metalice sunt foarte accesibile ca preț și de multe ori vin cu multe accesorii incluse. Sunt foarte ușor de manevrat și sunt ideale pentru iubitorii de outdoor care în weekend își pun minimul necesar în portbagaj și evadează din jungla urbană.

Și dacă toate explicațiile noastre nu te-au lămurit pe deplin, partenerii noștri de la CookKing au o variantă mai edificatoare 🙂

Sperăm că cele câteva detalii pe care ți le-am oferit îți vor face decizia mai ușoară. Orice ai alege, noi te felicităm că ai ales să te bucuri mai mult de natură și suntem convinși că nu vei regreta investiția.