0786011110 contact@firedeco.ro
Selectează o Pagină

Pentru cei mai mulți dintre noi, toamna vine și cu o urmă de regret că zilele călduroase vor fi din ce în ce mai puține și nu vom mai reuși să petrecem prea mult timp afară.

Ne gândim că vom fi nevoiți să ne retragem cât de curând la hibernare pe canapeaua din sufragerie, așteptând cu o cană de ceai în mână venirea primăverii. Cei care beneficiază de o grădină sau terasă, nu trebuie să-și piardă optimismul. Cu un minim efort și costuri relativ reduse, putem amenaja și afară un spațiu călduros și primitor în care să ne petrecem după-amiezile de weekend alături de familie și prieteni, chiar și în zilele mai răcoroase.

Pe terasă, puteți amenaja o pergolă parțial acoperită, care să ajute la menținerea căldurii și care să protejeze terasa de umezeală în zilele ploioase sau pe timp de ninsoare.

Sursa de căldură pentru exterior

Punctul central al unui spațiu pentru petrecut timp afară în sezonul rece este sursa de căldură. Opțiunile sunt multiple și se pot plia pe orice tip de preferințe sau bugete. Trebuie să luați în calcul și cât de des plănuiți să folosiți sursa de căldură sau cât efort sunteți dispuși să depuneți. Printre soluțiile cele mai ieftine și la îndemână se numără încălzitoarele electrice sau cele pe gaz. Încălzitorul electric nu ocupă mult spațiu, este ușor de instalat și nu necesită eforturi de întreținere.

Ambianță și atmosferă

Dacă pe lângă o sursă de căldură doriți să aveți parte și de o atmosferă deosebită, o vatră de foc pe lemne sau un șemineu exterior sunt opțiunile evidente. Nimic nu încălzește trupul și sufletul mai bine ca un foc autentic de lemne.

Pentru spații deschise, special amenajate în grădină, recomandăm un fire pit. Avantajul constă în vizibilitatea de 360ᵒC, astfel încât cei dragi se pot aduna la propriu în jurul focului la o cană de vin fiert și conversații de calitate. Există o mare varietate de dimensiuni și modele, adaptate pentru orice tip de amenajare și orice buget, astfel încât nu veți avea dificultăți în găsirea modelului preferat, fie că este portabil (din oțel, fontă sau ceramică) ori zidit.

Cele mai multe modele de fire pit pot fi accesorizate și cu grătar, încât puteți transforma rapid vatra de foc de la “modul relaxare” la “modul gătit în aer liber”. De asemenea, există modele ce au ca accesoriu și un capac. Rolul capacului este și de protecție a vetrei de foc (împotriva apei de ploaie, murdăriei, etc), dar are și un rol în designul exterior, căci poate transforma vatra de foc într-o măsuță de grădină cochetă, numai bună pentru savurat o cafea în aer liber.

Pentru terasă, recomandăm un șemineu exterior. Focul este mai bine conținut în interior, astfel încât nu există riscul de scântei răzlețe și vă puteți bucura totuși de atmosfera specifică timpului petrecut ”la gura sobei”. Preferatele noastre sunt cele cu model vintage dar există și modele moderne, de inspirație urbană. Atât fonta, cât și oțelul din care sunt fabricate majoritatea modelelor de șemineu de grădină înmagazinează și emană o mare cantitate de căldură, astfel încât dumneavoastră vă veți putea bucura atât de căldură, cât și de atmosferă, cu un consum eficient de lemne.

În România, magazinul firedeco.ro oferă cea mai mare varietate de vetre de foc, șeminee de grădină, fire pit-uri și încălzitoare terasă, cu stoc propriu și livrare gratuită.

Indiferent pentru ce model de vatră de foc optați, important este să valorificați cât mai mult potențialul grădinii sau terasei dumneavoastră și să vă bucurați de farmecul specific fiecărui anotimp.