0786011110 contact@firedeco.ro
Selectează o Pagină

Vatra de foc, recunoscută și sub denumirea de fire pit, este accesoriul care schimbă complet atmosfera unei grădini. De aceea, în ultima vreme, a devenit nelipsită din proiectele de amenajare ale peisagiștilor și ale beneficiarilor de case cu grădină și terasă.  Focul este un element viu, care exercită o atracție irezistibilă din cele mai vechi timpuri. Vatra de foc oferă lumină, căldură și o atmosferă deosebită de care tu și ai tăi vă puteți bucura în orice anotimp.

Ce tip de vatră de foc să aleg?

Există mai multe tipuri de vatră de foc: vatra de foc zidită, vatra de foc portabilă, șemineul de exterior, vatra de foc exterior cu grătar. Fiecare dintre acestea vine cu propriile avantaje și se potrivește într-un anumit tip de decor.

Vatra de foc zidită

Vatra de foc zidită se potrivește grădinilor de mari dimensiuni. Amenajarea unei astfel de vetre de foc este un proiect complex ce poate fi destul de costisitor atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al timpului necesar pentru construcție și spațiului ocupat, dar rezultatele sunt pe măsură. Este de preferat să fie amplasată într-o zonă deschisă, cu priveliște, pentru un efect deosebit. Un astfel de spațiu poate deveni un colț de refugiu pentru discuții private, departe de agitația din casa,  ori pentru momente de solitudine, contemplare și relaxare. Avantajul unei vetre de foc zidite este că este practic nemuritoare. Poate fi folosită de generații întregi. În Statele Unite, s-a remarcat că prezența unei vetre de foc zidite, crește valoarea imobiliară a proprietății.

Vatra de foc portabilă

Vatra de foc portabilă este mult mai practică și mai prietenoasă din punct de vedere al costurilor. Unul dintre marile avantaje ale unei astfel de vetre de foc este că poate fi repoziționată sau ușor depozitată atunci când avem nevoie să eliberăm spațiul sau daca dorim să reamenajăm.

Dacă dorești o schimbare sau să ții pasul cu trendurile, o poți oricând shimba cu un model mai nou sau mai sofisticat. O astfel de vatră de foc poate fi folosită încă din ziua în care este achiziționată și poate fi folosită permanent, sau doar la ocazii speciale, la petreceri în aer liber. Nu ai nevoie decât de lemne și de câteva scaune sau perne de exterior pentru a crea un punct de atracție irezistibil și memorabil care va apărea cu siguranță pe profilul de Instagram al invitaților.

Un alt avantaj al vetrei de foc portabile este că poate fi ușor accesorizată cu grătar. Astfel, ea se transformă dintr-un obiect de decor, într-unul practic. Atmosfera, căldura și mâncarea bună sunt elementele cheie ale unei petreceri de succes.

Există acum și pe piața din România numeroase modele, în diferite dimensiuni, din diverse materiale (oțel, fontă, ceramice) pentru orice gust și orice portofel, astfel încât aproape oricine, indiferent de spațiul de care dispune, se poate bucura de atmosfera unui foc de tabără acasă, aproape în fiecare seară. Magazinul www.firedeco.ro oferă cea mai variată gamă de vetre de foc mobile din România. Poți alege din peste 100 de modele din cele mai noi colecții ale celor mai apreciați producători din Europa.

Șemineul de exterior

Un șemineu de exterior este potrivit mai degrabă pentru terase. Cele mai multe modele nu oferă vizibilitate de 360ᵒ asupra focului, dar atmosfera este la fel de plăcută. Focul este conținut în interior pentru un plus de siguranță, iar fumul și eventualele scântei sunt evacuate prin coșul cu care prevăzut șemineul de exterior. Este de preferat să fie amplasat într-o zonă a terasei bine aerisită și nu prea aproape de plafon pentru a evita eventualele efecte provocate de fumul care se poate degaja prin coș.

Orice model ți s-ar potrivi, meriți să petreci timp de calitate în aer liber și să-ți dotezi grădina sau terasa în acet sezon cu o vatră de foc sau un șemineu de exterior!